Resmi Nikâh (Evlilik)’de Sözlü Tercüme Hizmeti
Alle Tercüme Bürosu bütün bu süreç ve aşamalarda sizin tercümanız olarak yanınızda bulunarak, sizlerin idari süreçlerde herhangi bir zorluk ve stres yaşatmadan unutulmaz bir evlilik gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır.
Alle Tercüme Bürosu Türkiye’deki evlilik sürecinden aşağıdaki hizmetleri sunmaktadır:
Tercüman Refakat Hizmeti: hem resmi kurumlarda hem nikâh dairelerinde hem de ilgili diğer bütün işlemlerde dili yetkince bilen ve tercüme eden tercümanlarımız dilediğiniz zaman yanınızda olur.
Pasaport Çevirisi: Resmi nikâh ve evlilik sürecinde gerek duyulan belgelerden olan pasaportlarınızın doğru ve usulüne uygun bir şekilde tercümesi yapılmaktadır.
Uluslararası Çevirmenlik Federasyonu
Mütercim ve Tercümanlık Derneği Türkiye
Türkiye Yeminli Çevirmenlik Federasyonu
Türkiye Çevirmenler Derneği
Evlenme Beyannamesinin Noterde Düzenlenmesinde Yeminli Sözlü Çeviri Hizmeti: Evlenme Beyannamesi noterde düzenlenirken sözlü yeminli tercüme hizmetlerimizi vardır.
Belediyede Resmi Nikâh Kıyılırken Yeminli Sözlü Çeviri Hizmeti: Nikâh sürecinin belediyedeki prosedürlerinin yanında resmi nikâh kıyılması esnasında yeminli sözlü çeviri hizmetlerimiz vardır.
Türkiye’de Türk vatandaşlarının yabancılar ile evliliği veya iki yabancının Türkiye’de evlenmesi ve uluslararası evlilik cüzdanına sahip olma süreçleri ve aşamaları genelde aşağıdaki gibidir:
- Nikahın kıyılacağı Belediye’ye başvurulur ve gereken belgeler listesi alınır. Gereken belgelerdeki liste genelde aynı olur ancak bazı belediyeler ekstra belgelere talep edebilirler.
- Yabancı kişi veya kişiler kendi ülkelerinin büyükelçiliklerine veya konsolosluklarına başvurarak Bekarlık Belgesi veya Evlenme Ehliyet Belgesi alınır. (Apostille ve çok dilli belgeler hariç)
- Bekarlık belgesinin Türkiye’de geçerli olabilmesi için Dışişleri Bakanlığında onaylanır.
- Evlilik için gereken belgeler arasında yer alan Sağlık raporu için yetkili sağlık merkezlerine başvurulması gerekmektedir.
- Evlenme Beyannamesi düzenlenecek yabancılar için evlenme beyannamesi noter huzurunda ve yeminli tercüman eşliğinde düzenlenmelidir.
- Kimlik kartı ve yabancılar için pasaportun noter onaylı çevirisi hazırlanmalıdır.
- 4 adet vesikalık fotoğraf çektirilmesi gerekmektedir
Evraklar tamamlandıktan sonra ilgili belediyeye müracaatta bulunulup nikâh tarihi alınır. Türkçe bilmeyen yabancılar için nikâh sırasında yeminli tercümanın bulunması zorunludur. Dolayısıyla müracaatta yeminli tercümanın evrakları da diğer belgeler ile birlikte sunulmalıdır.